© copyright s.v.Tivoli

Verslag wedstrijd - 12

21 november 2015

Tivoli VE1 - RPC VE1 9-0

Vandaag begonnen de terugwedstrijden van de competitie voor onze cluboudsten. Er was tot op heden nog niets afgelast, dus de veteranen wisten precies waar ze stonden. Er kon dit seizoen van iedereen gewonnen worden. Een van de lastigste wedstrijden van de heenronde was uitgerekend tegen de tegenstander van vandaag, niet geheel toevallig betrof het ook de derby. Rick maakte vandaag zijn debuut en is zo (volgens mij) de eerste speler die net als zijn vader Peter ook deel uitmaakt van dit elftal. In de eerste wedstrijd werd vooral het vangnet getest achter het RPC doel, maar dat zou vandaag anders zijn. De Tivolianen namen rustig hun tijd tot alle supporters aanwezig waren, toen dat het geval was ging het vanaf de 21e minuut snel. De eerste treffer kwam op naam van Ferry, hij promoveerde een voorzet tot doelpunt: 1-0. Twee minuten later ontving Mike de bal via de kluts en tekende voor 2-0. De mythe vertelt dat als debutanten van Ajax gelijk scoren, zij een grote toekomst tegemoet zouden gaan. Of dat bij de Tivoli vets ook het geval is, moet blijken, maar het feit is wel dat Rick ook scoorde tijdens zijn debuut. Tien minuten voor rust zeilde zijn voorzet in een keer binnen: 3-0. Vier minuten later gaf Rick wederom een voorzet, dit keer kon Mike de bal tegen het net glijden: 4-0. Vlak voor rust wist Mike Ferry te bereiken, hij kapte de doelman uit en tekende voor zijn tweede van de middag en voor de ruststand: 5-0. In een tijdbestek van slechts een kwartier was de wedstrijd dus beslist. Maar dat neemt niet weg dat de Tivolianen het gas terug namen. In de vijfde minuut van de tweede helft wist Mike vanaf de punt van het keepersgebied wederom de touwen te vinden: 6-0. Tegenwoordig filmt Jim helaas geen wedstrijden meer, dus terugkijken van doelpunten gaat niet meer. Hierdoor moest Rick zelf voor een herhaling zorgen en dat deed hij. Na een kwartiertje spelen, waaide wederom een voorzet van hem in een keer binnen en zo waren zijn eerste twee veteranendoelpunten wel heel bijzonder: 7-0. Ook vandaag was er weer buitenlandse inbreng op het scoreformulier. Makis wist tien minuten voor tijd uit de kluts de 8-0 binnen te leggen. Zoals haast gebruikelijk is geworden, was het wederom een walk- over tegen RPC. Maar dit slotakkoord was wel bijzonder. Na een voorzet van Mike wist Bas – Bas? Ja, Bas – voor het eerst sinds mensenheugenis een doelpunt te maken: 9-0. Dit was dus tevens de eindstand. Een makkelijke overwinning, waarmee de slechte seizoensopening is hersteld. De vijf verschillende doelpuntenmakers geven goed weer dat het team echt een team is, een team dat door menig team gevreesd wordt en waarbij iedereen kan scoren. Volgende week wacht Nieuw Woensel, wordt het weer net zo makkelijk als in september? De webryder, Marc van Hout